Konferencer: Skab bedre undervisning om EU

Siden 2009 har DEO arrangeret konferencer under titlen “EU i undervisningen – sådan!”

To gange om året afholder vi en inspirationsdag i henholdsvis Aarhus og København, hvor akademikere, didaktikere og politikere sætter fokus på aktuelle EU-temaer – og ikke mindst, hvordan man kan undervise i dem.

Her møder vi årligt ca. 250 undervisere fra både grundskolen og ungdomsuddannelserne, som efterspørger ny inspiration til timerne om EU. Konferencerne danner derfor også ramme om lanceringen af DEO’s nyeste undervisningsmaterialer og temabøger, som man får gratis med hjem.

De næste konferencer bliver afholdt i september 2023. Du kan læse om vores tidligere konferencer herunder.

Inspirationsmagasin 2023-2024

Vores seneste magasin indeholder masser af ny og opdateret inspiration til timerne om EU. Du kan bl.a. blive klogere på Ukrainekrigens konsekvenser for EU samt gå på opdagelse i en lang række øvelser og rollespil.

Derudover kan du læse om tilbud fra Folketinget, Europa-Parlamentet og flere andre aktører med fokus på EU. Sådan samler vi de bedste tilbud ét sted til gavn for undervisere og elever.

Magasinet er på 24 sider og kan downloades herunder.

EU i undervisningen 2023-2024

Webinarer om EU i undervisningen

Få ny inspiration til timerne om EU! I efteråret afholder DEO tre webinarer, hvor undervisere kan blive klogere på, hvad der rører sig i EU samt få tips og tricks til undervisningen. Der vil blive gennemført et webinar for undervisere i grundskolen, et for ungdomsuddannelser og et for erhvervsskoler. Læs mere og tilmeld dig ved at klikke her.

Inspirationsmagasin 2022-2023

 

Magasinet indeholder masser af ny og opdateret inspiration til timerne om EU. Du kan læse mere om historiske rollespil, podcast, konkurrencer, webinarer og meget andet.

Som noget nyt har vi inviteret en lang række aktører på undervisningsområdet til at bidrage med deres input til EU-undervisningen. Sådan samler vi de bedste tilbud ét sted til gavn for undervisere og elever.

Magasinet er på 24 sider og kan downloades herunder.

Download magasinet her

Regn på Europa

Dette efteruddannelsesprojekt skal inspirere matematik- og samfundsfagslærere i gymnasiet til at undervise i brugen af multipel lineær regression. Med data fra Eurostat og Eurobarometer som case, vil vi sammen med en række eksperter guide dig igennem mulighederne og faldgruberne ved dette kraftfulde statistiske værktøj.

Lærerens guide til EU-valget 2019

Bliv klar til at undervise i det kommende EU-valg. DEOundervisning har udviklet en guide med baggrundsartikler, temapakker og et helt nyt rollespil om EU-parlamentet.

Grænseløs dannelse

Den seneste gymnasiereform satte fornyet fokus på dannelsen. Forligskredsen mente, at lærerne skulle styrke elevernes demokratiske, globale og digitale dannelse.

Men hvordan omsætter man disse hensigter til konkret og aktiverende undervisning? Magasinet ‘Grænseløs Dannelse’ skal hjælpe lærere og ledere med at svare på det spørgsmål.

EU-netværket for undervisere

Netværket understøtter DEOundervisnings produktion af undervisningsmaterialer. Medlemmer af netværket modtager invitationer til konferencer, projekter og arrangementer, der har med EU-undervisning at gøre og får direkte mail, når vi offentliggør nye materialer på vores hjemmeside.

EU i medierne

EU-nyt fra DEO
Baggrundsartikler om udvalgte sager i europæisk politik. Uden abonnement.

Altinget.dk
På Altingets EU-side er der løbende EU-dækning med både artikler og debatindlæg. Flere af artiklerne er gratis tilgængelige.

Magasinet Europa
Frivilligt baseret EU-magasin med drypvise udgivelser, men flere gode artikler. Uden abonnement.

Ræson
Analyser og interviews med mange gode vinkler på europæisk politik. Delvist gratis.

Den danske EU-repræsentation
Kommissionen og Parlamentets repræsentation i Danmark laver en omfattende informationsindsats. Blandt andet med et overblik over EU-dækningen i dagens aviser og en kalender over EU-begivenheder i Danmark.

Folketingets EU-oplysning
Adgang til faktasider og overblik over dokumenter og lovprocesser i både EU og folketinget.

Samfundstanker
Bogudgivelser om EU-emner fra DEO. Følgende titler er udkommet: Hvad vil vi med bankerne? (2016), Er fri bevægelighed EU’s fremtid (2017), Sikkerhed i et åbent Europa (2017) og Kan EU redde klimaet (2017).

EUobserver
Uafhængigt nyhedsmedie med god dækning af europæisk politik og EU-stof. Delvist gratis.

Politico.eu
Nyhedsmedie med fokus på EU. Der er mulighed for at abonnere på en række ambitiøse, men gode nyhedsbreve om alt i EU. Delvist gratis.

Euractiv
Fokus på erhvervsnyheder, men med mange gode temaer, hvor der er samlet dossierer med dokumentation og citater. Uden abonnement.

Om DEOundervisning

DEOundervisning er et non-profit undervisningsprojekt, der er udviklet af DEO i samarbejde med en række pædagogiske konsulenter og EU-netværket for undervisere. Vores mål er at understøtte undervisningen om EU i gymnasiet og folkeskolen gennem et stærkt og varieret udbud af aktuelt og elevinddragende undervisningsmateriale og ved at arrangere efteruddannelse for lærere og afholde kurser og oplæg.