Gymnasiereformen i praksis: Grænseløs dannelse

På denne side kan du downloade en pdf af magasinet, samt se fire videoer med de dannelsestænkere, der optræder i magasinet. De 32 sider indeholder interviews med skarpe dannelsestænkere, baggrundsartikler og forløbsplaner, der kan bruges direkte i undervisningen.

 

Magasinet er også tilgængeligt i fysisk form. Skriv til undervisning@deo.dk og hør nærmere.

 

Projektet er støttet af undervisningsministeriets pulje til udvikling af efteruddannelsesmaterialer til lærere og ledere på de gymnasiale uddannelser.

Anne Mette Thorhauge

Se video med formanden for Medierådet for Børn og Unge, Anne Mette Thorhauge, der mener, at der er behov for dannelse til det digitale samfund.

Lene Andersen

Se video med fremtidsforsker og filosof, Lene Andersen, der forklarer, hvordan man kan få eleverne til at forstå og tage ansvar for de abstrakte og globale fællesskaber.

Rane Willerslev

Se video med direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev, der opfordrer til at kæmpe for en undervisningskultur, hvor der er plads til at lege med viden og fejle undervejs som en del af elevernes dannelsesrejse.

Rasmus Nørlem Sørensen

Se video med sekretariatsleder i DEO, Rasmus Nørlem Sørensen, der giver sit bud på, hvordan man inddrager EU i undervisningen.