Aktiverende rollespil om EU

Faglig og intuitiv læring om EU's institutioner og udfordringer

Vi har udviklet seks rollespil, hvor eleverne får lov til at agere politikere, journalister og interessegrupper for en dag:

Spillet om Europa-Parlamentet (70-98 elever)
Politikerne i parlamentet skal regulere brugen af kunstig intelligens, men må undervejs tage højde for mediernes og interesseorganisationers indflydelse.

Spillet om EF-afstemningen 1972 (op til 30 elever)

En uge før den vigtige folkeafstemning mødes politikerne til en TV-debat, hvor de skal få vælgerne til at stemme ja eller nej til EF-medlemsskab.

Spillet om de danske forbehold 1992 (op til 30 elever)
Danskerne har overraskende sagt nej til Maastricht-traktaten og nu skal partier og bevægelser forsøge at finde en vej frem for det europæiske samarbejde.

Spillet om EU’s fremtid (op til 110 elever)
Ministerrådet skal vedtage et nyt EU-budget og finde løsninger på flygtningekrisen og Ruslands militære ambitioner i Østeuropa.

Kampen om klimaet (op til 110 elever)
Ministerrådet skal vedtage nye klimamål for EU, der både skal reducere CO2-udledninger og sætte barren for vedvarende energi i fremtiden. Spillet kan også bestilles i fysisk form for 600 kr. Skriv til info@deo.dk

Bordering Brexit (på engelsk, op til 80 elever)
Storbritannien, Irland, EU og en lang række interessegrupper skal lande den bedst mulige Brexit-aftale.

Rollespillene kan bruges i både grundskolen og gymnasiet med undtagelse af Bordering Brexit, der specifikt er til studieretningen Engelsk A og Samfundsfag A i gymnasiet.

Spillene kan downloades gratis her på siden og vi anbefaler at afvikle spillene med rollerne udprintet. Spillene tager 3-5 klokketimer at gennemføre med 2-4 lærere som moderator og spilassistenter.

Du kan også få DEO ud på din skole, hvor vi gennemfører spillet sammen med jer. Det koster 5.000 kr + transport fra København. Overskuddet går ubeskåret til at udvikle nye aktiverende og aktuelle undervisningsmaterialer om EU.

Gå på opdagelse i vores rollespil herunder.

Klimadiplomaterne

Sæt EU og klimapolitik på skemaet med fire nye klimarollespil

I Klimadiplomaterne indtager eleverne rollen som repræsentanter for forskellige EU-lande, der mødes i Bruxelles for at forhandle om løsninger på klimakrisen. Gennem temapakker, videoer og rollekort introduceres eleverne til autentiske og aktuelle klimadilemmaer, som EU og verden står overfor netop nu – lige fra kødforbrug til klimatold og EU’s ansvar for tab og skader i det globale syd. De skal navigere i de mange forskellige interesser, der er på spil og samtidig forsøge at overbevise de andre om deres foretrukne løsning. Kan landene nå til enighed?

Materialet ligger frit tilgængeligt på www.klimadilemma.dk. Det er målrettet samfundsfag på ungdomsuddannelserne men egner sig også til tværfaglige forløb.

Projektet er udviklet i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke og Travers Media og er støttet af Villum Fonden.

Få DEOundervisning ud på din skole!

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Telefon: 70 26 36 66