Podcast og øvelser om EU's historie

Bag det EU vi kender, ligger historier de fleste af os ikke kender til – en drøm om at der aldrig mere skal falde bomber over Europa, hvordan lille Danmark ryddede avisforsider i hele Europa og hvad energidrik har med det hele at gøre. 

Forløbet om EU’s historie består af en podcast på to afsnit, der hver varer ca. 18 minutter, samt tilhørende øvelser, som du kan downloade nederst på denne side. I lærervejledningen herunder kan du læse, hvordan materialet kan bruges i undervisningen.

Lærervejledning

Podcastene kan høres på denne side

Podcasten og de tilhørende øvelser er produceret af Travers Media og DEO med støtte fra Europa-Nævnet og Blankbåndsmidlerne.

 

Del 1: Et nyt Europa

Podcastens første del kan høres her på siden eller findes i din fortrukne podcastapp til både iPhone og Android, hvor du også kan vælge at følge podcasten, så du bliver opdateret når der kommer nye afsnit.

Når eleverne har lyttet til første afsnit, kan de arbejde med de tilhørende øvelser her.
I forbindelse med øvelserne skal eleverne gennemføre en quiz. Den kan enten afvikles digitalt eller ved at printe  spørgsmålene her.

De korrekte svar står i lærervejledningen.

 

 

Del 2: Danmark råber højt

Podcastens anden del kan høres her på siden eller findes i din fortrukne podcastapp til både iPhone og Android, hvor du også kan vælge at følge podcasten, så du bliver opdateret når der kommer nye afsnit.

Når eleverne har lyttet til andet afsnit, kan de gennemføre disse øverlser

Del 3: EU har vokseværk

Podcastens tredje del kan høres her på siden eller findes i din fortrukne podcastapp til både iPhone og Android, hvor du også kan vælge at følge podcasten, så du bliver opdateret når der kommer nye afsnit.

 

Om podcasten

Podcasten og de tilhørende øvelser er produceret i 2020 af Travers Media og DEO med støtte fra Europa-Nævnet og Blankbåndsmidlerne under Dansk Journalistforbund.