Oplæg om Brexit og EU's fremtid

Silkeborg Gymnasiums 3.r var på besøg i vores mødelokale på Studiestræde 24 til et oplæg om EU's fremtid, valgåret i Europa og Brexit.

I forbindelse med en studietur til København besøgte klassen os og fik et 1½ times oplæg med i bagagen. Rasmus Nørlem Sørensen, der er chefanalytiker i DEO, forklarede om EU's udfordringer og betydningen af Brexit for samarbejdets fremtid.

Klassen

Der var mange gode spørgsmål fra eleverne - både om EU mere generelt og konkret om de svære forhandlinger om at trække Storbritannien ud af samarbejdet.

Elevspoergsmaal 1

Euroen skaber en uligevægt i handelsbalancerne særligt inden for eurozonen. Det betyder at Tyskland har verdens største handelsoverskud i kroner og ører. Men det fører samtidig til en forstærkelse af Sydeuropas krise og gældsproblemer.

Elevspoergsmaal 2

"Hvad sker der med EU når Storbritannien melder sig ud? Kan man godt fortsætte samarbejdet?" lød et af spørgsmålene.

Når 65 millioner briter forlader samarbejdet, så svarer det til befolkningen i de 16 mindste lande i EU, forklarede Rasmus Nørlem Sørensen. Det er klart, at det kommer til at betyde en hel masse. Ikke mindst for magtfordelingen mellem de lande, der har euroen og tilsammen tæller 340 millioner indbyggere - og så de lande, der indtil videre står uden for samarbejdet. De har kun 90 millioner indbyggere tilsammen.

 

Oplæg fra DEO's medarbejdere

DEOundervisning bliver tit inviteret til at holde oplæg for skoler og gymnasier. I det omfang vi kan passe det ind i en travl hverdag er vi meget glade for at lave arrangementer og oplæg. Du er altid velkommen til at skrive eller ringe og høre nærmere.

Som regel er vi nødt til, at bede om et honorar for at kunne frikøbe vores kernemedarbejdere til oplæg. Ofte vil en af vores praktikanter eller frivillige have mulighed for at stå for et oplæg.

Mail til: undervisning@deo.dk
Ring til DEO's sekretær Dorte Duun: tlf. 70 26 36 66
Find en medarbejder: DEO's medarbejdere

Webudvikler søges!
12.06.2018 - Linker til DEO.DK

JOBOPSLAG. Kan du lave hjemmesider? Står du og mangler et sommerjob eller et studenterjob? DEO søger webudvikler til at få vores nye undervisningssite i luften. Søg med det samme - vi har behov for din hjælp allerede fra nu af.

Oplæg om Brexit og EU's fremtid
07.04.2017

Silkeborg Gymnasiums 3.r var på besøg i vores mødelokale på Studiestræde 24 til et oplæg om EU's fremtid, valgåret i Europa og Brexit.