Få DEO ud på din skole eller uddannelse

Som et led i DEO's arbejde for at udbrede viden om EU til den yngre målgruppe, har vi fået flere kompetente medarbejdere som kan komme ud på din skole eller uddannelse med aktuelle og relevante oplæg om EU.

Formålet med DEO's oplæg er at engagere eleverne. Det gør vi blandt andet ved at komme med eksempler på, hvordan EU's institutioner interagerer, og koble det op på aktuelle temaer i den offentlige debat. 

Nye oplægsholdere

Som skole kan du enten få en DEO-medarbejder ud på din skole eller uddannelse, eller du kan tage klassen med ind på Studiestræde 24 i København, hvor DEO har gode lokaler til formålet. Du kan blandt andet læse om et vellykket oplæg af Rasmus Nørlem Sørensen for Silkeborg Gymnasium i april 2017 her: Oplæg om Brexit og EU's fremtid

Blandt vores nye profiler på området er Ditte Juul Reder. Hun har erfaring med EU-undervisning på flere måder: Både som ekstern underviser med oplæg om EU's institutioner, historie og samarbejde, og som ansvarlig for journalistgruppen på EU-rollespillene. Du kan læse mere om hendes profil og typer af oplæg her: Ditte Juul Reders profil på EUforedrag.

Ud over Ditte har vi Rasmus Nørlem Sørensen, som er sekretariatsleder og en markant stemme i den offentlige debat om EU, samt Sarah Dieckmann, som er analytiker og projektleder i DEO. Hun beskæftiger sig primært med klima- og miljøpolitik, skattely og økonomisk politik. 

Forberedelse og pris

Oplæggene kan enten arrangeres kun for samfundsfagsholdene eller være et åbent arrangement for alle interesserede. 

Forud for oplægget kan det være en fordel at eleverne har stiftet bekendtskab med nogen konkrete cases. På elevsiderne finder I temapakker, der kan anvendes til dette forberedende arbejde.

Hvis I på jeres skole er interessede i at få os ud, så kontakt os og lad os aftale nærmere.

Som regel er vi nødt til at bede om et honorar for at kunne frikøbe vores kernemedarbejdere til oplæg. Ofte vil en af vores praktikanter eller frivillige have mulighed for at stå for et oplæg.

Mail til: Marie Kirk på marie@deo.dk 
Ring til DEO's sekretær Dorte Duun: tlf. 70 26 36 66