DEO tilbyder efteruddannelsesseminarer til folkeskoler

Til september afholder DEOundervisning i alt fire seminarer for folkeskolelærere. Her kan du lære at arbejde med DEOundervisnings højaktuelle Spillet om EU’s fremtid, blive opdateret på EU’s store udfordringer, få inspiration fra didaktikere og blive fortrolig med konkrete materialer, du kan tage direkte med hjem i klasseværelset.

Seminarerne EU's fremtid på spil afholes i anledning af at DEOundervisning har udviklet et komplet undervisningsmateriale til EU i samfundsfag i folkeskolens ældste klasser. Materialet omfatter fire temaforløb, der tager eleverne med fra undren over "hvad er EU?" og videre til konkrete problemfelter med ungdomsarbejdsløshed, kemikalier og flygtninge.

Kernen i det nye materiale er rollespillet om EU's fremtid, der sætter fagbegreber fra økonomi og politik i spil og lader eleverne forhandle sig frem til den fremtid de ønsker.

Om rollespillet siger Jakob Clausager Jensen, lærer og ansvarlig for Internationale aktiviteter i Efterskoleforeningen:

"DEO's rollespil om EU's fremtid er det mest opdaterede rollespil om EU, der er tilgængeligt på nuværende tidspunkt. Der findes en række rollespil om EU, men rollespillet om EU's fremtid er fantastisk og yderst relevant for udskolingselever. Spillet kan varmt anbefales - jeg skal selv benytte det til endnu 10 arrangementer til efteråret."

Efteruddannelsesseminaret giver dig konkrete værktøjer og inspiration til, hvordan man kan undervise i EU-stoffet. Der vil være en grundig gennemgang af rollespillets indhold og gode tips og tricks til at få engageret eleverne.

Seminaret har fokus på spørgsmålet om EU's fremtid. Du bliver klogere på Brexit, de politiske bevægelser i Europa og EU's økonomiske fremtid. Hvordan kommer et EU i flere hastigheder til at tage sig ud? Hvor vil Macron og Merkel hen med det europæiske samarbejde? Er EU sluppet ud af den økonomiske krise - og hvad sker der med arbejdsløsheden?

Sådan underviser du i EU - øvelser, indhold og materialer
Oplæg ved Peter Kirkegaard, der er uddannet folkeskolelærer og er redaktør af DEOundervisnings materialer.

Spillet om EU's fremtid
Instruktion i brug af rollespillet på din skole med Marie Sand Kirk, der er projektleder i DEOundervisning og har udviklet spillet.

EU lige nu
Oplæg om europæisk politik og EU's fremtid af Rasmus Nørlem Sørensen, der er chefanalytiker i DEO.

 

Datoer og tidspunkt: 

Deltagelse: 500 kr. per person. For 1.200 kr. kan din skole købe tre pladser samt en lækker printet udgave af Spillet om EU's fremtid.

Tilmelding på DEO.dk er nødvendigt. Følg linket på det relevante arrangement ovenfor.