Lærerens side

Her på siden finder du en guide til vores EU-netværk for undervisere, et arkiv over DEOundervisnings materialer til inspiration, tips til din undervisning i vores værktøjskasse samt seneste nyheder. Derudover kan du også finde information om aktuelle efteruddannelsestilbud, konferencer og andre arrrangementer.

DEOundervisning er alene drevet af ønske om at skabe en bedre undervisning i EU-stoffet.

Siden er udarbejdet af Oplysningsforbundet DEO og EU-netværket for undervisere. Vi har ingen politiske bindinger eller dagsorden og ikke nogen forretning for øje.

 

Nyt om EU i undervisningen

Efteruddannelse i samfundsfag - for folkeskolelærere
30.06.2017 - Linker til DEO.DK

Bliv klogere på EU og aktuelle undervisningstemaer. Lær at bruge både fire forløb om EU og Spillet om EU's fremtid. Få inspiration fra nogle af landets førende didaktikere.

Mød DEOundervisning på Folkemødet 2017
12.06.2017 - Linker til DEO.DK

I weekenden er DEOundervisning til stede på Folkemødet på Bornholm. Marie Sand Kirk, projektleder for DEOundervisning, glæder sig især til at deltage i debatter om demokratisk dannelse og til at høre om aktuelle tendenser i undervisningen – alt sammen fra et EU-perspektiv.

Få DEO ud på din skole eller uddannelse
22.05.2017

Som et led i DEO's arbejde for at udbrede viden om EU til den yngre målgruppe, har vi fået flere kompetente medarbejdere som kan komme ud på din skole eller uddannelse med aktuelle og relevante oplæg om EU.

Undervisning om demokrati, antiterror og Europol
19.05.2017

Sikkerhed har høj prioritet i EU efter terror i mange EU-lande. Vi har skrevet en undervisningsegnet bog om, hvordan EU bekæmper kriminalitet og terror - og om Danmarks deltagelse i det europæiske politisamarbejde, Europol.

DEO tilbyder efteruddannelsesseminarer til folkeskoler
18.05.2017

Til september afholder DEOundervisning i alt fire seminarer for folkeskolelærere. Her kan du lære at arbejde med DEOundervisnings højaktuelle "Spillet om EU’s fremtid", blive opdateret på EU’s store udfordringer, få inspiration fra didaktikere og blive fortrolig med konkrete materialer, du kan tage direkte med hjem i klasseværelset.

Debatmøder med politifolk om Europol
12.05.2017

Tag dine elever med til debatmøde om Europol, sikkerhed og demokrati. Mød politifolk og eksperter - deltag i debatten om, hvordan vi skaber balance mellem sikkerhed og frihed. Alle får en gratis bog: Sikkerhed i et åbent Europa" - som kan bruges i undervisningen.

Oplæg om Brexit og EU's fremtid
07.04.2017

Silkeborg Gymnasiums 3.r var på besøg i vores mødelokale på Studiestræde 24 til et oplæg om EU's fremtid, valgåret i Europa og Brexit.