Lærerens side

Her på siden finder du en guide til vores EU-netværk for undervisere, et arkiv over DEOundervisnings materialer til inspiration, tips til din undervisning i vores værktøjskasse samt seneste nyheder. Derudover kan du også finde information om aktuelle efteruddannelsestilbud, konferencer og andre arrrangementer.

DEOundervisning er alene drevet af ønske om at skabe en bedre undervisning i EU-stoffet.

Siden er udarbejdet af Oplysningsforbundet DEO og EU-netværket for undervisere. Vi har ingen politiske bindinger eller dagsorden og ikke nogen forretning for øje.

 

Nyt om EU i undervisningen

EU i undervisningen: Find ind til kernen
11.09.2017 - Linker til DEO.DK

INTERVIEW. Anders Stig Christensen, Ph.d. studerende ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet og forfatter af bogen Samfundsfag 9, mener ikke, at der er nogen grund til at overkomplicere EU-stoffet i samfundsfagsundervisningen. ”Så svært er det jo heller ikke,” siger han.

EU skal være jordnært og relevant for eleverne
07.09.2017 - Linker til DEO.DK

INTERVIEW. EU-undervisningen skal sættes i en hverdagskontekst for eleverne. Det mener Thomas Stentz Mortensen, lektor på University College Nordjylland og medlem af den nationale faggruppe i samfundsfag. De skal forstå, hvorfor EU er relevant for dem, fortæller han.

EU skal ind i klasselokalet: Sådan gør du
01.09.2017 - Linker til DEO.DK

INTERVIEW. Rune Riberholt og Peter Kirkegaard, som har beskæftiget sig med EU-undervisning i en del år, fortæller om deres erfaringer, holdninger og anbefalinger til, hvordan man gør EU-undervisningen bedre.

EU i undervisningen - sådan! Konference i Aarhus
30.08.2017 - Linker til DEO.DK

REPORTAGE. 80 undervisere deltog i DEOundervisnings konference om, hvordan man inddrager EU i undervisningen. Konferencen havde fokus på, hvordan EU kan komme til at se ud i fremtiden, samt de tendenser og strømninger man har set i kølvandet på bl.a. Brexit.

EU i undervisningen - sådan! Konference i København
30.08.2017 - Linker til DEO.DK

REPORTAGE. 190 undervisere deltog i DEOundervisnings efteruddannelseskonference om EU's fremtid. Fokus var på værktøjer og inspiration til deres fremtidige undervisning om aktuelle EU-cases. Dagen bød på oplæg og diskussion om EU’s aktuelle problematikker, samt inspiration og materiale.

DEO's nye rollespil er pakket og klar
25.08.2017

Nu har DEO lavet en lækker, trykt version af "Spillet om EU's fremtid", som du kan bestille hjem til din skole.

Efteruddannelse i samfundsfag - for folkeskolelærere
30.06.2017 - Linker til DEO.DK

TILBUD. Bliv klogere på EU og aktuelle undervisningstemaer. Lær at bruge både fire forløb om EU og Spillet om EU's fremtid. Få inspiration fra nogle af landets førende didaktikere.

Få DEO ud på din skole eller uddannelse
22.05.2017

Som et led i DEO's arbejde for at udbrede viden om EU til den yngre målgruppe, har vi fået flere kompetente medarbejdere som kan komme ud på din skole eller uddannelse med aktuelle og relevante oplæg om EU.