Lærerens side

Her på siden finder du en guide til vores EU-netværk for undervisere, et arkiv over DEOundervisnings materialer til inspiration, tips til din undervisning i vores værktøjskasse samt seneste nyheder. Derudover kan du også finde information om aktuelle efteruddannelsestilbud, konferencer og andre arrrangementer.

DEOundervisning er alene drevet af ønske om at skabe en bedre undervisning i EU-stoffet.

Siden er udarbejdet af Oplysningsforbundet DEO og EU-netværket for undervisere. Vi har ingen politiske bindinger eller dagsorden og ikke nogen forretning for øje.

 

Nyt om EU i undervisningen

Få DEO ud på din skole eller uddannelse
22.05.2017

Som et led i DEO's arbejde for at udbrede viden om EU til den yngre målgruppe, har vi fået flere kompetente medarbejdere som kan komme ud på din skole eller uddannelse med aktuelle og relevante oplæg om EU.

Undervisning om demokrati, antiterror og Europol
19.05.2017

Sikkerhed har høj prioritet i EU efter terror i mange EU-lande. Vi har skrevet en undervisningsegnet bog om, hvordan EU bekæmper kriminalitet og terror - og om Danmarks deltagelse i det europæiske politisamarbejde, Europol.

DEO tilbyder efteruddannelsesseminarer til folkeskoler
18.05.2017

Til september afholder DEOundervisning i alt fire seminarer for folkeskolelærere. Her kan du lære at arbejde med DEOundervisnings højaktuelle Spillet om EU’s fremtid, blive opdateret på EU’s store udfordringer, få inspiration fra didaktikere og blive fortrolig med konkrete materialer, du kan tage direkte med hjem i klasseværelset.

Debatmøder med politifolk om Europol
12.05.2017

Tag dine elever med til debatmøde om Europol, sikkerhed og demokrati. Mød politifolk og eksperter - deltag i debatten om, hvordan vi skaber balance mellem sikkerhed og frihed. Alle får en gratis bog: Sikkerhed i et åbent Europa" - som kan bruges i undervisningen.

Arbejdsmarkedsforsker: Ingen nemme løsninger for at sikre ordentlige lønninger i EU
05.05.2017 - Linker til DEO.DK

BAGGRUND. Trine Lund Thomsen giver to bud på, hvad man gøre på EU-plan for at finde fælles løsninger på det europæiske arbejdsmarked.

Oplæg om Brexit og EU's fremtid
07.04.2017

Silkeborg Gymnasiums 3.r var på besøg i vores mødelokale på Studiestræde 24 til et oplæg om EU's fremtid, valgåret i Europa og Brexit.

Få indflydelse på DEO's undervisningsaktiviteter
05.04.2017

DEO har planer om at oprette en skoletjeneste og dermed lave endnu flere undervisningstilbud om EU. Vi er ved at skrue en ansøgning sammen til undervisningsministeriet og vil rigtig gerne have jeres bud på hvilke tilbud, vi skal udvikle.