Foredrag

Find en EU-oplægsholder

Magasin

NOTAT's temaudgivelser

EU-debat

Debatmøder og rejser

Lærerens side

Her på siden finder du materialer, tips og nyheder om EU i undervisningen. Siden er udarbejdet af Oplysningsforbundet DEO og EU-netværket for undervisere.

DEOundervisning er alene drevet af ønsket om at skabe en bedre undervisning i EU-stoffet. Vi har ingen politiske bindinger eller dagsorden og ikke nogen forretning for øje.

 

Nyt om EU i undervisningen

Undervisningskonference - Har EU en fremtid?
01.07.2016

DEO undervisning gentager sidste års succes og inviterer til to store konferencer for undervisere i Aarhus den 21. september og København den 27. september 2016.

Bliv EU-parlamentariker for en dag
07.06.2016

Tag dine elever med til Strasbourg og lad dem prøve at være EU-parlamentariker for en dag.

Demokraticafé om flygtninge og EU på Viborg Handelsgymnasium
09.02.2016

Det er ikke hver dag, at man kan få 200 3.g'ere til at være helt stille i en time. Ikke desto mindre var det tilfældet da DEOundervisning gæstede Viborg Handelsgymnasium til en demokraticafé om flygtninge og EU en regnfuld mandag formiddag.

Hvad er EU's retspolitik - Nordborg
27.11.2015

Skal Danmark have et retsforbehold eller ej? Det var emnet for debatten, da Nordborg Slots Efterskole fik prominent politikerbesøg mandag aften. 200 spørgelystne elever deltog i debatten.

Folkeafstemning på Folkets Radio
20.11.2015

På Folkets Radio finder du en række podcast med eksperter og politikere, som fortæller om retsforbeholdet og EU's retspolitik. Brug dem i din undervisning til at gøre dine elever klogere på afstemningen d.3.december.

EU, FN og verdensborgeren
20.11.2015

Torsdag d. 19. november var DEOundervisning et smut forbi Endrupskolen i Fredensborg for at snakke med eleverne om EU, FN og nutidens verdensborger. Der blev diskuteret, klippet, klistret, og engagementet var højt.

RETSAVISEN - oplysningsavis om folkeafstemningen
18.11.2015

I denne uge bliver Retsavisen uddelt til 800.000 husstande i hele landet. Du kan få avisen gratis tilsendt til din skole eller klasse, eller arbejde med den på hjemmesiden www.retsavisen.dk